İSTANBUL / ESENYURT - Orhan Gazi İlkokulu

BEYOND BARRİERS(ENGELLERİN ÖTESİNDE)PROJESİ

BEYOND BARRİERS (ENGELLERİN ÖTESİNDE) PROJESİ

BEYOND BARRİERS(Engellerin ötesinde)Proje Tanıtımı

Hayat herkese eşit davranmıyor. Bazılarımız "normal" doğdu - bazı yönlerden bazılarımız engelli doğdu.

Okullarda kaynaştırma öğrencisi diye bir tabir vardır. Bedensel veya zihinsel engelli sağlık sertifikasına sahip olan bu öğrenciler, standart eğitim sisteminde okutulmakta, sınıflarda engelli olmayan öğrencilerle eğitim görmektedirler. Sıradan öğrencilerle sosyalleşmek için toplumun aktif bir üyesi olmaya çalışıyorlar. Öte yandan sıradan öğrenciler de engellilerle yaşamaya alışıyor.

Bu proje kaynaştırma öğrencilerinin daha iyi anlaşılmasını amaçlamaktadır. Bu öğrencilere karşı ön yargıları kırmamız gerekiyor. Yeterince dikkat edersek diğer öğrencilerle aynı olabilirler.

Proje süresi dört aydır.

Herkes vücudunun avantaj ve dezavantajlarını anlamalı ve önemini bilmelidir. Bu arada insanoğlu, maddi ve manevi bir takım olumsuzlukları olan kişileri de gözden kaçırmamalıdır.

meb_iys_dosyalar/34/39/742344/dosyalar/2022_04/28161630_WhatsApp-Video-2022-04-28-at-15.25.35.mp4

BEYOND BARRİERS(ENGELLERİN ÖTESİNDE) PROJESİ,FARKLILIKLARI OLAN BİREYLER İLE EMPATİ KURABİLMEK ADINA GERÇEKLEŞTİRİLEN BİR PROJEDİR.OKULUMZDA ÇEŞİTLİ AKTİVETLERLE DESTEKLENMİŞTİR.

Yayın: 28.04.2022 - Güncelleme: 28.04.2022 23:15 - Görüntülenme: 190